Wordt goed gevonden

Om goed gevonden te worden bij zoekmachines zoals Google en Bing dien je je website te optimaliseren. Bij Seo, search engine optimalisation, kun je veel dingen zelf doen. Het belangrijkste is om goede inhoud voor je website te maken en die op de juiste plek in te vullen. Via deze blog willen we je graag verder helpen in het optimaliseren van je website.

Teksten
De teksten op je website dienen van toegevoegde waarde te zijn voor jouw onderwerp. Daarnaast moeten ze een goede omschrijvende titel hebben. Zorg dat op iedere pagina een tekst staat van tenminste 500 woorden.

Titels
Maak bij elke tekst een goede titel (H1 title genoemd in vaktermen). Zorg dat deze goed omschrijft waar de tekst over gaat. "Welkom op onze website" is bijvoorbeeld te algemeen en zegt niets over de inhoud van je website. Maak een titel van ongeveer 5 tot 10 woorden.

Paginatitels
Voor elke pagina is ook een aparte titel nodig die de pagina omschrijft. Deze wordt ook zichtbaar bovenaan je browservenster of tabblad. Dit is tevens de regel die zoekmachines bovenaan de resultaten laten zien en daarmee dus van belang zijn. Maak titels van ongeveer 70 karakters lang.

Pagina omschrijvingen
Bij de resultaten van zoekmachines staat altijd een korte omschrijving. Deze omschrijving heeft weinig invloed op je positie maar is wel van belang hoe je wordt weergegeven en of mensen op jouw website klikken. Maak bij elke pagina daarom een korte omschrijving van circa 200 karakters en vul deze bij elke pagina in.

Linkbuilding
Je positie bij Google valt of staat door Linkbuilding. Hoe meer links er naar jouw website op andere websites staan hoe beter. Je kunt dit ook checken door te Googlen op links:jouwdomein.nl. Krijg jij een link op een pagina die van hoge waarde is voor het onderwerp van jouw website, dan is die link ook direct meer waard. Zorg er dus voor dat je veel links op andere websites krijgt.

Afbeeldingen
Je afbeeldingen worden ook door zoekmachines gevonden. Geef deze ook goede bestandsnamen. Een naam als img_8745.jpg zegt uiteraard weinig over de afbeelding. Voeg je je afbeelding via de editor in, voeg dan ook de alt-tag in met een korte omschrijvende tekst.

Duplicated content
Zorg dat inhoud uniek is. Google houdt er niet van als je dubbele inhoud maakt. Zogenaamde "Duplicated Content". Elke pagina op je website mag ook maar 1x bestaan. Technisch verzorgen wij ervoor dat je website bijvoorbeeld alleen via https://www.domein.nl bereikbaar is en niet ook nog via https://domein.nl. Dan zou je pagina dus 2x bestaan.

Blijf vernieuwen

Als je al deze zaken voor je website op orde hebt is de kans groot dat je stijgt in de ranking. Zorg ervoor dat je regelmatig je website vernieuwd en nieuwe inhoud schrijft.

Kom je er niet uit, heb je geen tijd of wil je hulp? Stuur dan een mailtje naar info@sparkybag.nl.


Contact Informatie

NEEM CONTACT OP

E-mail: info@sparkybag.nl
Contactgegevens