Maak slideshows met een call-to-action

In onze nieuwe update van Sparkybag hebben we de slideshow module vernieuwd. Je kunt nu makkelijk een tekstvlak of knop toevoegen aan een slideshow. Daarnaast kun je kiezen uit een banner, slideshow of fotogallerij. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

We zullen beginnen met het verschil uit te leggen tussen de banner en de slideshow. De banner is beschikbaar voor alle paketten en zorgt ervoor dat je bovenaan je website een enkele foto kan plaatsen. Afhankelijk van het design is deze schermbreed of past deze binnen het stramien van je design. Hierin kun je maar een enkele foto plaatsen maar je kunt wel een tekstvlak er overheen plaatsen met een eventuele knop die linkt naar een andere pagina binnen je website (call-to-action).

Een slideshow wordt op dezelfde manier weergegeven als een banner, echter kun je daar meerdere afbeeldingen aan toevoegen die als een slideshow voorbij komen. Ook hierin kun je een tekstvlak met een call-to-action verwerken. Het tweede verschil met de banner is dat je een slideshow op elke positie op een pagina kunt plaatsen. Deze hoeft dus niet helemaal bovenaan te staan maar kan ook onder een stuk tekst worden geplaatst. Je kunt ook meerdere slideshows op dezelfde pagina plaatsen.

De fotogallerij is het neefje van de slideshow. De werking is hetzelfde, je kunt meerdere foto's toevoegen en een omschrijving of link erbij plaatsen. Deze foto's worden echter niet in een slideshow weergegeven maar als thumbnails naast elkaar. Indien je de link invult wordt de bezoeker na het klikken doorgestuurd naar de desbetreffende pagina. Vul je niks in, dan wordt de foto in een popup vegroot getoond.


Onze tip

Zorg ervoor dat je op je homepage altijd een call-to-action in je banner of slideshow hebt. Hiermee kun je bezoekers snel krijgen op de plek waar jij wilt. Uiteindelijk moet je jezelf afvragen wat het doel is van je website. Is dat puur informatief of wil je dat de bezoeker contact met je opneemt. Met een call-to-action kun je je bezoekers sturen.


Laatste puntje

Je kunt je afbeeldingen makkelijk sorteren in het overzicht nadat je een slideshow of fotogallerij hebt opgeslagen door deze te slepen.


Contact Informatie

NEEM CONTACT OP

E-mail: info@sparkybag.nl
Contactgegevens